Blue Dog
Blue Dog
8 stemmen


Niveau:

Mick gaat bij zijn opa in de Australische Outback wonen nu hij niet langer bij zijn ouders kan zijn. Daar komt hij terecht in een mannenwereld: een leven van hard werken in de bush, waar de natuur meestal je vijand is. Gelukkig krijgt Mick gezelschap van een ander wezen zonder eigen huis: een jong hondje.

Troubridge
Troubridge
1 stemmen


Niveau:

Vier Australische jongeren ontdekken dat er een misdaad zal worden gepleegd: ze horen via een zender hoe een paar mannen een plan hebben om een ontvoering te plegen. De vier gaan op onderzoek uit …

Road to Nowhere
Road to Nowhere
14 stemmen


Niveau:

Maxim en Maria uit Moldavië worden diep in de nacht met een boot naar Engeland gebracht. Daar, ergens aan de kust, woont Nick bij zijn ouders. Nick wil later studeren, maar zijn vader wil dat hij boer wordt. Na een paar dagen ontmoet Nick de 'illegale' Maxim en Maria.

Chicken
Chicken
1 stemmen


Niveau:

Davy zit na zijn verhuizing op een andere school in een nieuwe, onbekende stad. Zijn ouders zijn blij dat ze werk hebben gevonden, zijn broer en zijn zusje vinden het nieuwe leven prima, maar Davy heeft het heel moeilijk. Een groepje klasgenoten heeft hem uitgekozen om te pesten …

Has Anyone Seen This Girl?
Has Anyone Seen This Girl?
1 stemmen


Niveau:

Caroline gaat naar een nieuwe kostschool en ze komt op school, een week nadat de lessen al begonnen zijn. Gelukkig is er nog iemand een week te laat: Rachel Williams. Caroline en Rachel worden elkaars vriendinnen. Maar of dat wel zo verstandig is, daar twijfelt Caroline na een paar weken toch aan …

The Wanderer
The Wanderer
1 stemmen


Niveau:

Sophie gaat een grote reis maken met haar ooms en haar neven. Van de Amerikaanse oostkust naar Engeland. Om haar opa te bezoeken. Maar onderweg wordt het verhaal over Sophie steeds raadselachtiger: wie is die opa, wie zijn die ooms? En bovenal: wie is Sophie?

The Bailey Game
The Bailey Game
4 stemmen


Niveau:

Als Alex een nieuwe klasgenote krijgt, merkt ze dat het meisje vreselijk gepest wordt. Jongens en meisjes negeren haar, schelden haar uit, laten haar opdraaien voor van alles en nog wat. Alex besluit Lauren te helpen. Anders zou het wel eens net zo kunnen gaan met Lauren als met Michael Bailey. Die niet meer op school is …

Boy
Boy
3 stemmen


Niveau:

Roald Dahl is één van de meest fantasierijke schrijvers van de twintigste eeuw. Dat komt voor een deel door de belevenissen in zijn jeugd. Daarover vertelt hij in het boek over het eerste deel van zijn leven: ‘Boy’.

Snowbird Winter
Snowbird Winter
2 stemmen


Niveau:

Brin heeft totaal geen zin om met haar familie te verhuizen naar het eenzame landhuis dat haar ouders van een oudtante hebben geërfd. Vooral niet omdat het in the middle of nowhere staat. Toch lijkt het allemaal mee te vallen.
Maar dan ziet ze op een dag een heel vreemde vogel. En haar broertje Thomas heeft ’s nachts erg nare dromen …

Harry Potter (II) and the Chamber of Secrets
Harry Potter (II) and the Chamber of Secrets
3 stemmen


Niveau:

Harry Potter wil graag aan zijn tweede jaar op de tovenaarsschool beginnen en hij kan niet wachten totdat de zomervakantie voorbij is. Maar op Hogwarts gebeuren vreemde dingen: er is een nieuwe docent die zich eigenaardig gedraagt en het lijkt alsof de sfeer grimmiger is geworden. En dan is er ook nog een vreemd toilet voor meisjes en een geheime kamer die voor het eerst in vijftig jaar weer open gaat …

Missing
Missing
1 stemmen


Niveau:

Maxine heeft veel verdriet om het verdwijnen van haar broer. Haar ouders hebben alleen maar oog voor hun eigen gemis, Maxine zien ze vrijwel niet. Maxine misdraagt zich op school, ze spijbelt vaak en ze heeft een grote mond. Ze vertrouwt bijna niemand. En dat wordt niet beter als Derek gevonden wordt: dood.
Maar dan op een avond wordt Maxine gebeld. Door Derek …

Almost Fifteen
Almost Fifteen
1 stemmen


Niveau:

Imo heeft heel bijzondere ouders: een moeder die altijd studeert, een vader die alsmaar (zonder enig succes) fotografeert. Dan woont er nog een oma in huis waar ze ook niks aan heeft. Ze heeft last van allergieën, ze heeft wel eens een vriendje maar die maakt het dan vaak weer uit. Gelukkig is er een interessante buurman …

The Byzantium Bazaar
The Byzantium Bazaar
2 stemmen


Niveau:

Bridie woont bij haar strenge, maar nette en ook wel zorgzame tante, Aunt Dolly. Als haar tante voor een tijdje naar het ziekenhuis moet, stuurt ze Bridie naar haar opa, Gramps Samuel Summers, in de grote stad. Maar die opa woont niet langer in zijn huis; twee onbetrouwbare types hebben dat huis bezet.

Bottle Boy
Bottle Boy
1 stemmen


Niveau:

Mouse is twaalf jaar oud; hij heeft zijn ouders verloren bij een treinongeluk en hij herinnert zich niets meer van zijn jonge jaren bij hen. Nu woont hij bij Mr Pinner, samen met zijn broer Vinnie. Op zekere dag ontsnapt Mouse; hij gaat op zoek naar een schat waar hij veel over heeft gehoord.

Billy Elliot
Billy Elliot
8 stemmen


Niveau:

Billy Elliot woont met zijn werkloze vader en broer in een armoedige wijk in een kleine stad in het noorden van Engeland. Zijn vader wil graag dat hij een stoere sport beoefent. Zoals boksen.
Maar Billy heeft daar niet zo veel mee. Hij doet liever aan ballet …