The Secret Agent
The Secret Agent
1 stemmenGeheim Agent Mr Verloc doet soms spionageklussen en soms is hij informant voor de Londense politie. Verder is hij een een salonrevolutionair. Maar het spioneren wordt pas echt serieus wanneer Mr Verloc wordt opgedragen om een bom in Londen te laten ontploffen …

Hamlet
Hamlet
2 stemmenHamlet, de prins van Denemarken, heeft zijn vader verloren. Zijn moeder is snel hertrouwd met zijn oom. Hamlet overdenkt of er manieren zijn om erachter te komen of zijn oom en zijn moeder samen zijn vader hebben vermoord. En, als dat zo is, wat moet hij dan doen: zijn vader wreken, of zichzelf van kant maken in zo’n kille, harteloze wereld?

Le Morte d’Arthur
Le Morte d’Arthur
1 stemmenKoning Arthur is de eerste koning van de Britten die erin slaagt om veel verschillende delen van het rijk en veel verschillende ridders uit Brittannië te verenigen. Hij krijgt hulp van een magiër, van veel vrienden die ook ridder zijn en van zijn vrouw. Maar die vrienden en die vrouw zijn ook degenen die zijn ondergang veroorzaken.

To the Lighthouse
To the Lighthouse
1 stemmenMr en Mrs Ramsay brengen de vakantie door in hun tweede huis op The Isle of Skye, samen met hun acht kinderen en een aantal kennissen. Mrs Ramsay wil met een aantal kinderen naar de vuurtoren varen, maar haar man verwacht slecht weer. Jaren later gaat hij alsnog naar het eiland, maar ditmaal zonder Mrs Ramsay.

Mrs Dalloway
Mrs Dalloway
1 stemmenMrs Clarissa Dalloway loopt door Londen. Ze denkt aan het feest dat ze die avond georganiseerd heeft. Wie komen er allemaal en wat vindt ze van die mensen? Wat vindt ze bovendien van de mensen die ze nu tegenkomt? En wat vinden die op hun beurt van haar? En wat vindt Mrs Dalloway van haar eigen leven?