Joan Lingard




Joan Lingard (Edinburgh, 1932) is een Schotse schrijfster van jeugdboeken en romans voor volwassenen. Ze schreef een serie kinderboeken: de Kevin and Sadie-serie, waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht.
Ms Lingard werd geboren in Edinburgh, maar ze groeide op in het Noord-Ierse Belfast. Beide plaatsen vormen vaak het decor van haar romans.
Joan Lingard won veel literaire prijzen, vooral voor haar jeugdboeken. Ze kreeg in 1998 een MBE (Most Excellent Order of the British Empire) voor haar bijdrage aan de jeugdliteratuur.

Romans voor young adults:
‘Frying as Usual’ (1971)
‘Snake among the Sunflowers’ (1977)
The Gooseberry (a.k.a Odd Girl out) (1978)
The File on Fraulein Berg (1980)
Strangers in the House (1981)
‘The Winter Visitor’ (1983)
‘The Freedom Machine’ (1986)
The Guilty Party (1987)
‘Rags and Riches’ (1988)
‘Tug of War’ (1989)
‘Glad Rags’ (1990)
‘Can You Find Sammy the Hamster?’ (1990)
‘Between Two Worlds’ (1991)
‘Morag and the Lamb’ (1991)
‘Secrets and Surprises’ (1991)
‘Hands off Our School’ (1992)
‘Night Fires’ (1993)
‘Clever Clive and Loopy Lucy’ (1993)
‘Slo Flo and Boomerang Bill’ (1994)
‘Sulky Suzy and Jittery Jack’ (1995)
Lizzie’s Leaving (1995)
‘Dark Shadows’ (1998)
‘Tom and the Tree House’ (1998)
‘A Secret Place’ (1998)
‘The Egg Thieves’ (1999)
‘Natasha’s Will’ (2000)
‘River Eyes’ (2000)
Me and My Shadow (2001)
‘Tortoise Trouble’ (2002)
‘Tell the Moon to Come out’ (2003)
‘The Sign of the Black Dagger’ (2005)
‘The Eleventh Orphan’ (2006)
‘What to Do about Holly?’ (2009)

De Maggie-serie:
The Clearance (1973)
‘The Resetting’ (1975)
‘The Pilgrimage’ (1976)
‘The Reunion’ (1977)

De Kevin and Sadie serie:
‘The Twelfth Day of July’ (1970)
Across the Barricades (1972)
‘Into Exile’ (1973)
‘A Proper Place’ (1975)
‘Hostages to Fortune’ (1976)

Romans voor volwassenen:
‘Liam’s Daughter’ (1964)
‘The Prevailing Wind’ (1964)
‘The Tide Comes in’ (1966)
‘The Headmaster’ (1967)
‘A Sort of Freedom’ (1968)
‘The Lord on Our Side’ (1970)
‘The Second Flowering of Emily Mountjoy’ (1979)
‘Greenyards’ (1981)
‘Sisters by Rite’ (1984)
‘Reasonable Doubts’ (1986)
‘The Women’s House’ (1989)
‘After Colette’ (1993)
‘Dreams of Love and Modest Glory’ (1995)
‘The Kiss’ (2002)
‘Encarnita’s Journey’ (2005)
‘After You’ve Gone’ (2007)


No Comments

Leave a reply