Warlight
Warlight
1 stemmenTwee pubers worden aan de zorg van een kennis toevertrouwd omdat hun ouders voor langere tijd naar Azië gaan. Alles went, ook het opgroeien zonder ouders (van wie ze lange tijd niets horen). Maar dan blijkt de moeder helemaal niet zo ver bij hen vandaan te wonen …

Frankenstein Book V: The Dead Town
Frankenstein Book V: The Dead Town
1 stemmenIn een klein stadje in de staat Montana vindt de eindstrijd plaats tussen Carson, Michael, Deucalion en de overlevers van ‘The Old Race’ en de ‘Communitarians’ en 'Builders' die zijn gemaakt door Victor Frankenstein en die door diens kloon worden aangestuurd.

The Spire
The Spire
1 stemmenAls de Dean van de kathedraal een hoge toren bij zijn kerkgebouw laat bouwen, houdt hij geen rekening met de realiteit: zal zo’n hoge toren ooit kunnen blijven staan? De Dean gelooft rotsvast dat zijn God hem en de kerk zal helpen.

Slow Man
Slow Man
1 stemmenAls de kwieke, maar oude Paul door een auto wordt aangereden, lijkt zijn actieve leven voor hem voorbij: zijn onderbeen moet worden geamputeerd. Paul raakt zeer gedeprimeerd. Totdat zijn nieuwe verzorgster, de Kroatische Maijana hem weer hoop geeft. Maar wie is die geheimzinnige Elizabeth Costello, die zo nu en dan bij hem komt aanwaaien?

Going Postal
Going Postal
1 stemmenDe meesteroplichter Moist von Lipwig krijgt een tweede kans nadat hij is opgehangen: directeur worden van de posterijen. Maar dat lijkt gemakkelijker dan het klinkt: veel zakenlieden (en andere vreemde wezens) hebben andere belangen dan bij die post …

Saturday
Saturday
1 stemmenAls de neurochirurg Henry Perowne ‘s morgens wakker wordt, hoopt hij dat het een mooie gezellige dag met zijn familie zal worden. Maar niets is minder waar: een kleine aanrijding verstoort de kalme zaterdag van Henry definitief.

The Last Continent
The Last Continent
1 stemmenDe professoren van de Unseen University hebben hun mislukte tovenaar Rincewind nodig. Maar die hebben ze ooit zelf weggebonjourd. En nu bevindt hij zich op een afgelegen plek: ergens op The Last Continent, tussen spinnen, struikrovers, slangen, dwergen, herders en ander gespuis. De professoren zullen hem persoonlijk moeten ophalen.

Jingo
Jingo
1 stemmenDoor een zeebeving ontstaat er een eilandje tussen Ankh-Morpork en Klatch. Maar van wie is dat eilandje? Zowel de mensen van Ankh-Morpork als die uit Klatch eisen het op. En ze zijn bereid het zwaard (of een ander wapen) op te nemen om hun nieuwe gebiedsuitbreiding te verdedigen.

Swing Time
Swing Time
2 stemmenEen vrouw vertelt hoe haar leven is verlopen vanaf haar kindertijd tot aan haar vijfendertigste. Zij en haar beste vriendin droomden dat ze wereldberoemde balletdanseressen zouden worden, maar dat liep anders: haar vriendin werd wel een danseres, maar de verteller kreeg een baan waardoor ze de hele wereld over reisde. Totdat er van alles en nog wat misging …

Armadillo
Armadillo
1 stemmenAls Lorimer Black voor zijn werk een zakenafspraak nakomt, blijkt dat de man met wie hij heeft afgesproken zelfmoord heeft gepleegd. Vanaf dat moment gaan de zaken in het leven van Lorimer heel anders dan hij tot dan toe gedacht had.

The Dark Half
The Dark Half
1 stemmenDe schrijver Thad Beaumont besluit afscheid te nemen van zijn beroemde pseudoniem, George Stark, een populaire horrorschrijver. Thad ‘begraaft’ Stark en wil daarna alleen maar onder zijn eigen naam verder schrijven. Maar het pseudoniem Stark neemt dat niet: hij klimt uit zijn graf en gaat achter iedereen aan die iets met Thad Beaumont te maken heeft gehad …

Invisible
Invisible
1 stemmenEen jongeman schrijft over de periode dat hij op zijn twintigste in New York studeerde. Daar ontmoette hij een intrigerend Frans stel. Maar ook maakte hij iets heel heftigs mee – iets dat leidde tot een vervreemding met het paar. Een paar dat de jongeman een paar maanden later in Parijs weer treft.

The Brooklyn Follies
The Brooklyn Follies
1 stemmenAls de pessimistische Nathan denkt zijn laatste woning in Brooklyn te hebben betrokken, blijkt het leven toch meer voor hem in petto te hebben: hij ontmoet een neef die hij jaren niet gezien heeft. En een tijdje later klopt er een negenjarig nichtje bij hem aan de deur.

The Harder They Come
The Harder They Come
1 stemmenEen gepensioneerde schooldirecteur wordt een held wanneer hij een aanvaller tijdens een uitstapje van toeristen uitschakelt. Een vrouw die met paarden werkt weigert zich aan te passen aan de Amerikaanse samenleving. Deze twee leren elkaar kennen via de eigenaardige Adam, zoon van de één en protegee van de ander. Wat ze dan nog niet beseffen is dat Adam hoe langer hoe onaangepaster zal worden.

Still Life with Woodpecker
Still Life with Woodpecker
1 stemmenEen prinses in ballingschap wordt verliefd op een onverzorgde, maar charmante terrorist. Samen maken ze Hawaii en een Arabisch land onveilig. Maar het is de vraag wie al die roekeloze handelingen overleeft en of de liefde bestand is tegen zo veel geweld.

Small Gods
Small Gods
2 stemmenEen vrome monnik in een klooster staat onkruid te wieden wanneer er een schildpad naast hem op de grond valt. Een adelaar liet hem los en nu ligt de schildpad tussen de slaplanten. De monnik ontfermt zich over het diertje. De monnik is de enige die de schildpad kan horen spreken. En deze schildpad is de Great God Om …